domingo, 15 de abril de 2007

Patrimoni cultural

“La nostra herència és el nostre futur”
Amb aquest lema la fundació 7 Noves Meravelles ha iniciat una campanya per actualitzar el patrimoni cultural de la humanitat. El 7 sempre ha sigut un número simbòlic i fins i tot màgic al llarg de la història: es diu que 7 són els estats de la matèria, els pecats capitals i els reis que van governar Roma després de la seua fundació.


En un intent per definir quins monuments mereixen obtenir aquest reconeixement, l’ideòleg suís, Bernard Weber, s’ha proposat ser el mecenas d’aquest “útil” i “productiu” enginy i crear una pàgina Web per tal d’afavorir l’elecció.
La iniciativa compta amb l’ajuda de la UNESCO i ja ha rebut més de 28 milions de vots, on un conjunt de 21 construccions arquitectòniques es disputen formar part d’una llista que, personalment, mai podria elaborar.


La societat, amb l’ajuda del mitjans de comunicació, tendeixen a crear llistes per mesurar la qualitat dels objectes i les idees, ja que sembla que sense elles estaríem perduts...
Malgrat que no hi ha cap necessitat d’etiquetar i escollir entre el romanticisme del Taj Mahal, la monumentalitat de la Gran Muralla Xina o el ritualisme dels Stonehenge, en qüestió de mesos el món tindrà una nova llista que fer servir com a referent.
Però sense cap dubte, cadascun d’aquests monuments i molts altres conservaran el seu encant, i cap llista podrà mai definir tots aquells trets que els fan únics.


7 comentarios:

HEINSTAAGLEN dijo...

cert

Oliver F. Domínguez dijo...

Hi han moltes meravelles que no entraran. De les que has dit, em quedaria amb el toc mistic del Stonehenge.

Lluc Salellas i Vilar dijo...

Companya Teresa!!!

Plenament d'acord amb les teves consideracions. Segurament aquesta magnífica llista està subcvencionada per algunes empreses que ja se n'encarregaran que apareguin les "meravelles" situades als llocs on ells tenen inversions,....diga'm agusarat,...

per cert, aposto que la millor meravella del món: la felicitat no serà inclosa,....sempre amb les coses materials,...

eloy urarte dijo...

tú sí que eres una maravilla!

Anónimo dijo...

Tere-sa, por favor...con los simpática que tu eres y me pones esta noticia tan "singular". Un poquillo más de originalidad,hombre...Por cierto, explicanos algo de tu doctorado...que se note tu sabiduría!Ah, ya sabes que coincido con tu amigo Eloy, jajaja

Jusephus dijo...

Com que l'Eloi ja m'ha fotut la broma fàcil, hauré de fer un post més seriós.

Personalment sempre he vist aquest tipus de llistes com colossals farses que només aconsegueixen albergar a qui està més ben patrocinat amb peles o personal.

Se'm acudeix una bona manera d'engegar-ho pels aires. Contempleu la següent imatge:

http://damisela.com/viajes/china/mapas/China.jpg

És Alguna Cosa de Xangai. Si el govern xinès fa pinya amb la seva lliure població la candidatura d'aquest pedrusco a ser meravella del món es garantiria ni més ni menys que més de mil milions de vots a favor!!!! A més, a la inscripció hi posa "Almendralejo, a 20.000 km".

Anónimo dijo...

Encara no passa un dia que la gent no em sorprengui.

Ara hem d'etiquetar les noves meravelles. Servirà per alguna cosa? o si la darrera llista que es va fer ha fet que alguna és salvi de les desgràcies humanes o terràquies?

Fins a quin punt és necessari establir una llista d'edificacions,a cadascuna més bonica, quants milions de persones no les podran conèixer mai pq la seva prioritat és SOBREVIURE.

No és que no m'agradi l'arquitectura,però la fan els homes, i com a tal i moltes altres coses, com la religió i la ciència, quan els homes fiquen mà tort anirà.

Salut