jueves, 26 de abril de 2007

Turisme climàtic

“El presidente del Servicio Meteorológico alemán, Wolfgang Kusch, ha afirmado que el aumento de las temperaturas por el cambio climático hará que muchos alemanes prefieran el Báltico a Mallorca” METRO

Ja fa més de 20 anys que els experts parlaven del canvi climàtic i de les excessives emissions de gasos d’efecte hivernacle. En 1992, a la cimera de Rio de Janeiro es va definir el canvi climàtic com un problema actual, global i urgent.

Sembla irònic, ja que no ha sigut fins fa pocs anys enrere que la societat i els mitjans de comunicació han començat a alarmar-se pels seus efectes. Però la qüestió pot ser encara molt més irònica. Quin món podem oferir a les futures generacions si tenim en compte que la patent del cotxe d’hidrogen pertany a una de les majors petroleres del món [Shell]?

Aquests dies s’escoltava als mitjans de comunicació que en un futur no molt llunyà Mallorca perdrà turistes alemanys a causa de l’escalfament global. De tot allò que podria centrar l’interès dels mitjans, està clar que aquesta notícia els ha semblat la més rellevant.

Potser des d’un punt de vista turístic, els canvis mediambientals i el desglaç afectaran les tendències demogràfiques. Però després de mesos oferint reportatges, notícies i entrevistes a experts del món de l’ecologia, sembla que tot està dit.
Per això podem suposar que intentant anar un poc més enllà, els alemanys han decidit investigar quin serà el seu lloc per estiuejar quan a Mallorca comencen a agafar insolacions...
Sincerament, no m’importa on aniran. És més, podríem unir aquesta notícia amb una altra que també està d’actualitat aquesta setmana.
Si no sabem on anar...

“Por primera vez, los astrónomos acaban de encontrar un planeta fuera del sistema solar que cumpliría todos los requisitos para albergar vida” EL MUNDO

...això si, els aconselle molta paciència en el viatge.

9 comentarios:

Oliver F. Domínguez dijo...

Muy ilustrativa la fotito.

Anónimo dijo...

Pues per mi,com a mallorquí, tots els alemanys ja poden partir cap aquell planeta i fer un pensament per quedar-hi.

Salut

Anónimo dijo...

Weno ara si que podem passar a comentar més seriosament...

Evidentment el canvi climàtic és un problema que ens afectarà a tots en un futur no molt llunyà. Val a dir que per molt que amb aquesta excusa intentem frenar el bon desenvolupament dels països del tercer món, TOTA la culpa és nostra i de les nostres emissions pasades i presents.

NO podem aturar el canvi climàtic,el que podem fer és paliar-ne els seus efectes, però tampoc sembla que els nostres dirigents s'hi possin amb gaires ganes, ni tampoc sembla que nosaltres ho demandem amb totes les forces.

Fent referència a la notícia que ens porta aquí,és evident que hi ha milions de noticies més interessants que aquesta que es comenta,al menys l'aspecte divertit que li vol treure a la notícia aquest senyor que un bon dia que no tenia res a fer va decidir contar al món. El canvi climàtic és un problema, però és un problema més greu no saber dedicar els esforços al que cal i quan cal.

Salut

Guillem Amer Mulet dijo...

Millor, si sobre res a Mallorca són alemanys. A veure si d'aquesta manera deixen de construir i fer xalets i ens deixen tranquil·lets. Guillem Amer.

Anónimo dijo...

No és tan fàcil dir: "fora els turistes", per desgràcia mitja Mallorca viu dels serveis i en especial del turisme, econòmicament seria complicat. A nivell de benestar seria ideal

Lluc Salellas i Vilar dijo...

jarridu venut.....endavant amb la conquesta de Mallorca per part de les valencianes,....tots sabem que Teresa vol fer fora els alemnays per anar ella sola s S'arenal,...heheheh

apa salut i bon dia de la treballadora!!!

Anónimo dijo...

jejeje, yeah! Fuori el alemanys, que ja anem Sònia i jo cap allà!!!

Igualment et desitge, qe tingues un gran dia del treballador Lluc!

Anónimo dijo...

Lluquet, a mi m'agraden els alemanys turistes tan poc com a tu, he tingut la desgràcia de conviure estivalment amb ells 3 anys. No sóc venut, simplement realista, per molt que ens pesi

Anónimo dijo...

Gracies per bloc intiresny